اخبار بین الملل

سوئیفت درحال راه‌اندازی پلتفرم ادغام ارز دیجیتال بانک مرکزی با سیستم مالی سنتی

سوئیفت، به‌عنوان پایگاه بانکداری جهانی، پا به عرصه ارزهای دیجیتال می‌گذارد.

 

سوئیفت در حال راه‌اندازی پلتفرمی برای ادغام ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) با سیستم مالی سنتی است و قصد دارد ظرف یک تا دو سال آینده آن را اجرا کند. این پلتفرم می‌تواند یک پل پیشگامانه بین قلمرو در حال رشد ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) و سیستم مالی سنتی باشد. برای هر کسی که پشت فرمان چرت زده است، این یک خبر بزرگ است. سوئیفت، به‌عنوان پایگاه بانکداری جهانی، پا به عرصه ارزهای دیجیتال می‌گذارد. درست مثل این که پدربزرگ شما به طور ناگهانی تصمیم بگیرد در جدیدترین باشگاه شهر دی‌جی شود!

موج جدید ارزهای دیجیتال

موضوع مهمی که باید به آن بپردازیم این است که با راه افتادن موج جدید ارزهای دیجیتال، برای موسسات مالی و بانک‌ها در سراسر دنیا بسیار مهم است که از این موج جدید عقب نمانند. اما، بیایید روراست باشیم؛ راه‌اندازی پول ملی دیجیتال به همین سادگی نیست.

مدیر بخش نوآوری سوئیفت، نیک کریگان، به‌ همراه تیمش مشغول کار بر روی یک پروژه عظیم بوده‌اند که شامل ۳۸ نفر از افراد فعال و رده بالا در بانک‌های مرکزی تا بانک‌های تجاری و حتی پلتفرم‌های تسویه حساب است. هدف آنها این است که اطمینان حاصل کنند که با شروع فعالیت بانک‌ها در کشورهای مختلف در زمینه CBDC آنها هم نقش مهمی در این فضا خواهند داشت. 

پر کردن یک شکاف دیجیتالی

تیم کریگان شش ماه است که در تلاشند تا ثابت کنند که بانک‌ها مجبور نیستند سیستم‌های قدیمی خود را دور بریزند و آنها هم می‌توانند سوار قطار CBDC شوند. تلاش این تیم یک نمایش تمام‌عیار بود که نشان دهند پرداخت‌های تجاری و حتی آیتم‌ها فانتزی مانند ارز خارجی می‌توانند دیجیتالی شوند و باعث افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در هزینه شوند.

برنامه سوئیفت ظرف ۱۲ تا ۲۴ ماه به بازار عرضه می‌شود. این تیم در حال پیاده‌سازی آزمایش‌های خود هستند و در تلاشند تا از کشورهایی مانند باهاما، نیجریه و جامائیکا در مسیر راه‌اندازی ارز دیجیتال بانک مرکزی یا CBDC عقب نمانند. این درحالیست که غول‌هایی مانند چین و اتحادیه اروپا در حال حاضر به آرامی این مسیر را طی می‌کنند.

سوئیفت با بازیکن‌های دیگر در این زمین بازی قابل مقایسه نیست. این تیم حرفه‌ای با تجربه‌ای که دارد و به پشتوانه شبکه‌ای که به بیش از ۲۰۰ کشور خدمات می‌دهد و بیش از ۱۱۵۰۰ بانک را به هم متصل می‌کند حرفی برای گفتن دارد. شبکه سوئیفت هر روز تریلیون‌ها دلار جابه‌جا می‌کند. لازم به ذکر است که بعد از اینکه روسیه را با قطع بانک‌های خود در سال ۲۰۲۲ سرکوب کرد، هیچ مانعی بر سر راه خود نمی‌بیند.

اما یک مشکل در این مسیر وجود دارد؛ ادغام ارزهای دیجیتال بانک مرکزی در شبکه سوئیفت می‌تواند نحوه تفکر ما در مورد پرداخت دارایی دیجیتال را متحول کند. بانک‌ها می‌توانند به‌جای آشفتگی ارتباطات، یک بلیت طلایی برای سیستم مالی جهانی داشته باشند. با پیش‌بینی‌ها مبنی بر اینکه تا سال ۲۰۳۰، شاهد دیجیتالی شدن ۱۶ تریلیون دلار دارایی خواهیم بود، سوئیفت به دنبال این است که حلقه‌ای باشد که بر همه آنها حکومت کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا