نگاهی عمیق تر

میلیاردرهای دنیای کریپتو که در سال گذشته ۱۱۰ میلیارد دلار از دست دادند

نگاهی به اتفاقات سال گذشته و میلیاردرهای دنیای کریپتو

برخی از بزرگترین بازندگان دنیای کریپتو، میلیاردرهایی بودند که بیش از ۷۵ درصد از ثروت خود را تنها در ۱۲ ماه از دست دادند. اما داستان به همین جا ختم نمی‌شود؛ قانون‌گذاران و دادستان‌های ایالات متحده برنامه‌های دیگری برای آنها دارند… .

سال گذشته سال برای میلیاردر شدن در حوزه ارزهای دیجیتال سال سختی بود. اتهامات کلاهبرداری، پرونده‌های قضایی و تحقیقات دولتی، کشمکش‌های داخلی و کاهش ارزش‌گذاری دارایی‌ها با هم ترکیب شدند تا یک صنعت نوپا و شکننده را تحت تأثیر قرار دهند.

بر اساس فهرست میلیاردرهای جهانی فوربز (Forbes) در سال ۲۰۲۳، میلیاردرهای این لیست در سال گذشته مجموعاً ۱۱۰ میلیارد دلار از دست داده‌اند.

سال گذشته فوربز ۱۹ میلیاردر رمزارز را شناسایی کرد که ثروت آنها درمجموع ۱۴۰ میلیارد دلار بود. از تاریخ دهم مارس ۲۰۲۳، دارایی خالص همین افراد کمتر از ۳۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است. ده نفر از افراد حاضر در این لیست دیگر میلیاردر نیستند.

سم بنکمن فرید
سم بنکمن فرید – منبع: forbes.com

بزرگترین ورشکستگی سال مربوط به سم بنکمن فرید بود. دوازده ماه پیش، صرافی FTX این غول تازه‌وارد دنیای رمزارزها موفق به جمع‌آوری کمک مالی به مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار شد که ارزش آن را به ۳۲ میلیارد دلار رساند و دارایی خالص سم بنکمن فرید را ۲۴ میلیارد دلار کرد تا به یکی از پنجاه فرد ثروتمند جهان بر اساس برآورد فوربز تبدیل شود.

از آن زمان، صرافی FTX برای جلوگیری از ورشکستگی براساس بخش ۱۱ قانون ورشکستگی آمریکا درخواست داد و در حال حاضر سم بنکمن فرید تقریباً هیچ‌گونه دارایی ندارد. وکلای آمریکا او را به چندین فقره کلاهبرداری و تخلفات مالی متهم کرده‌اند و البته او در تمام موارد خود را بی‌گناه دانسته است. همکاران سابق سم بنکمن فرید، کارولین الیسون و گری وانگ (میلیاردر سابق)، شاهدان او هستند. محاکمه او قرار است در ماه اکتبر آغاز شود و ممکن است به حبس ابد محکوم شود.

طبق گزارش CoinMarketCap، در ۱۲ ماه منتهی به مارس ۲۰۲۳، ارزش بازار ارزهای دیجیتال حدود ۷۰۰ میلیارد دلار کاهش یافت و به ۱ تریلیون دلار رسید. علاوه بر این، ارزش‌گذاری استارت‌آپ‌های خصوصی کریپتو به دلیل افزایش نرخ بهره و سرمایه‌گذاران که پول خود را از صنعت فناوری بیرون آورده‌اند، کاهش یافت.

سرایت این ورشکستگی به بازار کریپتو، که تابستان گذشته با تعطیلی صندوق تامینی Three Arrows Capital آغاز شد و با انحلال FTX در نوامبر به اوج خود رسید، باعث سرکوب گسترده نظارتی آمریکا به رهبری کمیسر کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، گری جنسلر و دادستان‌های آمریکا شد که سرمایه‌گذاران را به وحشت انداخت و هیچ میلیاردی را در دنیای ارز دیجیتال بی‌نصیب نگذاشت.

چنگ پنگ ژائو
چنگ پنگ ژائو – منبع: forbes.com

چنگ پنگ ژائو، بنیانگذار و مدیرعامل صرافی رمزارز بایننس (Binance)، همچنان ثروتمندترین فرد صنعت است، اگرچه فوربز در حال حاضر ثروت او را ۱۰/۵ میلیارد دلار می‌داند که نسبت به سال گذشته ۶۵ میلیارد دلار کاهش یافته است. ماه گذشته، کمیسیون تجارت کالا در آمریکا از ژائو و بایننس به اتهام دور زدن قوانین ایالات متحده شکایت کرد که البته بایننس این اتهامات را رد کرد.

در همین حال، رویترز در اوایل سال جاری گزارش داد، دادستان‌های وزارت دادگستری، با همکاری مقامات IRS، در حال بررسی کیفرخواست جنایی ژائو و بایننس برای اتهامات پولشویی و فرار مالیاتی هستند. وال استریت ژورنال سال گذشته گزارش داد علاوه بر این، کمیسیون بورس و اوراق بهادار در حال انجام تحقیقات خود از بایننس است. به گزارش وال استریت ژورنال، این کمیسیون در حال آماده شدن برای تحریم شرکت رمزارز پکسوس (Paxos) به دلیل نقشش در انتشار استیبل کوین BUSD بایننس است، که به عنوان یک وسیله مبادلاتی توسط تریدرها در بایننس مورد استفاده قرار می‌گیرد. اتهامی از طرف DOJ یا کمیسیون بورس و اوراق بهادار متوجه بایننس نیست و اتهامات گزارش شده را نیز رد کرده است.

برایان آرمسترانگ
برایان آرمسترانگ – منبع: forbes.com

برایان آرمسترانگ، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران صرافی رمزارز کوین بیس (Coinbase)، با دارایی خالص ۲/۲ میلیارد دلاری است و این کاهش دارایی او از مبلغ ۶/۶ میلیارد دلار در سال گذشته در نتیجه کاهش سهام شرکت سهامی عام او بوده است. 

در ماه ژانویه، کوین بیس جریمه‌ای ۵۰ میلیون دلاری به ایالت نیویورک پرداخت کرد تا اتهامات مربوط به شکست این صرافی در جلوگیری از پولشویی را برطرف کند. ماه گذشته، صرافی کوین بیس فاش کرد که کمیسیون بورس و اوراق بهادار در حال آماده‌سازی یک اقدام اجرایی علیه آن است.

کوین بیس همچنان اصرار دارد که به قانونی بودن دارایی‌ها و خدمات خود اطمینان دارد. با این حال، در میان سرکوب‌های نظارتی، این شرکت مستقر در ایالات متحده ظاهراً به دنبال راه‌اندازی یک مکان جدید برای تجارت خارج از آمریکا است.

کامرون و تایلر وینکلووس
کامرون و تایلر وینکلووس – منبع: forbes.com

کامرون و تایلر وینکلووس، دوقلوهای معروف شبکه اجتماعی، هر کدام ۱/۲ میلیارد دلار دارایی خالص دارند که نسبت به ۴ میلیارد دلار در سال گذشته، به دلیل مشکلات فزاینده در صرافی خصوصی آنها، یعنی جمینی (Gemini) کاهش پیدا کرده است.

در ژوئیه گذشته، کمیسیون بورس کالا از صرافی جمینی به دلیل «اقدامات نادرست یا گمراه کننده» در هنگام درخواست برای تأیید محصول آتی بیت کوین شکایت کرد که البته کامرون وینکلووس این اتهامات را «بیهوده» دانست. سپس، در ماه ژانویه، کمیسیون بورس و اوراق بهادار از جمینی شکایت کرد، چرا که محصول سودآور آن، Gemini Earn، شکست خورد و ۳۴۰ هزار سرمایه‌گذار–که بیشتر آنها خرده‌فروش بودند–با ۹۰۰ میلیون دلار وجوه غیرقابل پرداخت باقی ماند.

در پاسخ به این اتهامات، Winklevii مقصر وضعیت Earn را یکی دیگر از سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال، بری سیلبرت، بنیانگذار شرکت هلدینگ Digital Currency Group دانست. کسب‌وکار وام‌دهی شرکت دیجیتال کارنسی گروپ (DCG)–که کمیسیون بورس و اوراق بهادار نیز از آن شکایت کرد– مسئول وام دادن رمزارز کاربران Earn بود.

کامرون وینکلووس در نامه‌ای سرگشاده، کارمندان سیلبرت و شرکت دیجیتال کارنسی گروپ را به کلاهبرداری حسابداری متهم کرد و مدعی شد که آنها توطئه کردند تا اظهارات نادرست جمینی، کاربران Earn، سایر وام‌دهندگان و عموم مردم در مورد پرداخت بدهی و سلامت مالی جنسیس ارائه دهند. سیلبرت و شرکت دیجیتال کارنسی گروپ این ادعاها را رد کردند.

بلومبرگ در آن زمان گزارش داد که دادستان‌های ایالات متحده در دادگاه منطقه شرقی نیویورک در ژانویه تحقیقات جنایی را در مورد معاملات بین شرکت‌های شرکت دیجیتال کارنسی گروپ آغاز کردند. یکی از سخنگویان شرکت دیجیتال کارنسی گروپ می‌گوید که این شرکت هیچ دلیلی ندارد که باور کند تحقیقاتی در منطقه شرقی نیویورک در جریان است. 

بری سیلبرت
بری سیلبرت – منبع: forbes.com

دارایی خالص سیلبرت که قبلاً ۳/۲ میلیارد دلار بود، اکنون به لطف ذخیره بیت کوین‌هایی که در سال ۲۰۱۱ خریده بود، به رقمی معادل ۴۰۰ میلیون دلار رسیده است. جنسیس در ژانویه براساس بخش ۱۱ قانون ورشکستگی آمریکا درخواست داد و اعلام ورشکستگی کرد. این شرکت حدود ۳/۵ میلیارد دلار به ۲۰ طلبکار بزرگ خود بدهکار است، اگرچه در دهم فوریه، جمینی و سایر طلبکاران بزرگ به یک توافق اولیه برای بازیابی وجوه رسیدند.

 

شما تا چه اندازه در جریان اخبار مربوط به کلاهبرداری‌ها و اتفاقات سال گذشته در دنیای رمزارزها بودید؟ آیا تابحال چنین تجربه‌ای در زمینه کریپتو داشتید؟ نظرات خود را با ما درمیان بگذارید؟

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا