آموزشآموزش کسب درآمد

۵ نکته طلایی برای پیدا کردن شغل در زمینه فناوری

چگونه با استفاده از شخصی‌سازی رزومه، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و شبکه‌سازی شغل جدیدی پیدا کنیم؟

 

در صنعت فناوری امروز، تقاضای بالایی برای متخصصانی وجود دارد که در زمینه‌هایی همچون هوش مصنوعی، علم داده‌ها، امنیت سایبری و محاسبات ابری تخصص دارند. شرکت‌ها به دنبال افرادی هستند که از مهارت‌های تخصصی و نرم، از جمله ارتباطات قوی، توانایی حل مسئله و همکاری در تیم برخوردارند.

بیایید ۵ نکته طلایی برای یافتن شغل در حوزه فناوری را با یکدیگر مرور کنیم.

نکته طلایی ۱: در فضای آنلاین و شبکه‌های اجتماعی حضور پررنگی داشته باشید.

در صنعت فناوری، حضور فعال در فضای اینترنت و آنلاین اهمیت بالایی دارد. این موضوع شامل داشتن یک حساب کاربری خوب در لینکدین، یک وب‌سایت یا وبلاگ شخصی، و مشارکت فعال در انجمن‌ها و فضاهای آنلاین مرتبط با شغل موردنظر است.

در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها از پلتفرم‌های آنلاین، مانند لینکدین برای پیداکردن کاندیداهای بالقوه در موقعیت‌های شغلی مختلف استفاده می‌کنند. داشتن حضور پررنگ در فضای شبکه‌های اجتماعی، به شما کمک می‌کند تا شانس خود را برای کشف شدن توسط کارفرمایان بالقوه‌ای که فعالانه به دنبال افرادی با مهارت‌ها و تجربه شما هستند، افزایش دهید.

حال، سؤالی که مطرح می‌شود این است که چه مواردی حساب کاربری لینکدین شما را به ویژه برای کارفرمایان متمایز می‌کند؟ چگونه می‌توانید از پروفایل لینکدین خود برای کمک به پیدا کردن شغل موردنظرتان در صنعت فناوری استفاده کنید؟

برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها نکات زیر را با دقت مطالعه کنید.

نکته طلایی ۲: مهارت‌های مهم و کاربردی بازار کار را شناسایی کنید و بیاموزید

آخرین روندها و فناوری‌های این صنعت را بشناسید و به روز باشید و مهارت‌های موردنیاز بازار را یاد بگیرید. برای مثال می‌توانید زبان‌های برنامه‌نویسی مانند Python، Solidity، Lisp، R، Java یا JavaScript، یا پلتفرم‌های محاسبات ابری، مانند Amazon Web Services یا Azure، مهارت‌های توسعه متاورس، مانند مدل‌سازی و طراحی سه بعدی، دانش Unity و Unreal Engine، و یا ابزارهای تجزیه و تحلیل داده، همچون Tableau یا Power BI را یاد بگیرید.

منابع متعددی به صورت آنلاین در دسترس هستند که می‌توان از آنها برای یادگیری مهارت‌های مورد نیاز برای مشاغل مختلف در زمینه فناوری و به صورت رایگان استفاده کرد. 

دوره‌ها و آموزش‌های آنلاین: مجموعه‌ای از دوره‌ها و آموزش‌های آنلاین در مورد موضوعاتی از جمله بلاک چین، امنیت سایبری، برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps)، توسعه نرم‌افزار و قراردادهای هوشمند در وب‌سایت‌هایی مانند Coursera، edX و Udemy در دسترس هستند. بسیاری از این دوره‌ها می‌توانند به جویندگان کار کمک کنند تا پایه‌ای قوی برای کسب توانایی‌های مورد نیاز به منظور توسعه وب3 و سایر مشاغل در زمینه فناوری داشته باشند و اغلب این دوره‌ها به صورت رایگان یا با هزینه مناسب ارائه می‌شوند.

گروه‌های اوپن سورس: بسیاری از گروه‌های اوپن سورس، از جمله Polkadot و Ethereum، انجمن‌ها، اسناد و منابعی را ارائه می‌دهند تا برنامه‌نویسان بتوانند دانش خود را به واسطه آنها به اشتراک بگذارند و روی پروژه‌ها با یکدیگر کار کنند. افراد می‌توانند با شرکت در این گروه‌ها، توانایی‌های جدیدی ایجاد کنند و با توسعه‌دهندگان دیگر در این زمینه ارتباط برقرار کنند.

نکته طلایی ۳: با افراد فعال در این صنعت شبکه‌سازی کنید

شبکه‌سازی یکی از جنبه‌های حیاتی یافتن شغل در صنعت فناوری است، چرا که می‌تواند به افراد کمک کند فرصت‌های شغلی جدیدی پیدا کنند و دید درست و دقیق‌تری از صنعت به دست آورند.

برای شبکه‌سازی و برقراری ارتباط با دیگران در صنعت فناوری باید به این نکات توجه کنید:

شرکت در رویدادهای مرتبط با صنعت: جویندگان کار می‌توانند با رفتن به رویدادهای مرتبط با حوزه کاری خود، مانند کنفرانس‌ها و جلسات، با سایر کارشناسان صنعت فناوری اطلاعات آشنا شوند. این گردهمایی‌ها فرصت مناسبی را برای برقراری ارتباط با کارفرمایان و همکاران احتمالی در حین یادگیری در مورد آخرین روندها و پیشرفت‌های این صنعت فراهم می‌کند.

به انجمن‌های حرفه‌ای بپیوندید: در میان سازمان‌های حرفه‌ای که امکانات شبکه‌سازی و توسعه شغلی را ارائه می‌دهند، می‌توان به انجمن ماشین‌های محاسباتی (ACM) و موسسه مهندسین برق و الکترونیک (IEEE) اشاره کرد. این انجمن‌ها اغلب دارای شعبه‌هایی هستند که میزبانی رویدادها و برنامه‌های آموزشی را به عهده می‌گیرند.

در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید: سایت‌هایی مانند لینکدین و توییتر می‌توانند منابع موثری برای شبکه‌سازی باشند. می‌توانید با عضویت در صفحات و گروه‌های مجازی رهبران صنعت و افراد تأثیرگذار در بخش فناوری و درگیر شدن با مطالب آنها، شبکه‌سازی کنید و در مورد آینده شغلی خود اطلاعات کسب کنید.

در انجمن‌های آنلاین شرکت کنید: سایت‌هایی مانند Stack Overflow و GitHub که برای صنعت فناوری طراحی شده‌اند، فضای مناسبی را برای تبادل اطلاعات با سایر متخصصان در این زمینه ارائه می‌دهند. با فعالیت در این فضاها، می‌توانید روابط جدیدی ایجاد کنید و به شناخته شدن خود در جمع کارفرمایان احتمالی کمک کنید.

نکته طلایی ۴: از پروژه‌های خود یک پورتفوی قوی بسازید

اگر برای پیدا کردن یک شغل تمام‌وقت در حوزه فناوری به مشکل برخورده‌اید، برای کسب تجربه و ساختن یک پورتفوی قوی، کار آزاد یا قراردادی را هم مدنظر قرار دهید. پورتفولیوی حرفه‌ای شما باید مجموعه‌ای از پروژه‌هایی باشد که مهارت‌ها و تجربه‌های تخصصی شما را به نمایش بگذارد. این تجربه‌ها می‌تواند شامل پروژه‌های شخصی، مشارکت‌های اوپن سورس یا کارهای انجام شده در طول دوره‌های کارآموزی یا مشاغل قبلی باشد.

داشتن پورتفولیوی حرفه‌ای به شما کمک می‌کند تا در مقابل کارفرمایان بالقوه متمایز باشید و تخصص خود را بهتر عرضه کنید. علاوه بر این، داشتن پورتفولیو به شما در ایجاد ارتباطات ارزشمند در صنعت کمک می‌کند و حتی ممکن است به پیشنهادهای شغلی تمام‌وقت منجر شود.

نکته طلایی ۵: رزومه و کاور لتر (cover letter) خود را سفارشی‌سازی کنید

هنگامی که مهارت‌ها و تجربه‌های مورد نیاز خود را برای کار شناسایی کردید، آن بخشی از توانایی‌های خود را که مرتبط با حوزه کاریتان است در رزومه و کاور لتر برجسته کنید. از کلمات کلیدی و عبارات موجود در شرح شغل استفاده کنید تا نشان دهید که مهارت‌ها و تجربه‌هایی را که کارفرما به دنبال آنها است در خود دارید.

به عنوان مثال، اگر شغل مورد نظر شما نیاز به تجربه کار با یک زبان برنامه‌نویسی یا نرم‌افزار خاص را دارد، حتماً تجربه خود را با آن ابزار در رزومه و کاور لتر خود ذکر کنید. همچنین، هر گونه گواهینامه، مدرک یا جوایز مرتبط را که نشان‌دهنده تخصص شما در این زمینه است، در رزومه خود عنوان کنید. شخصی‌سازی رزومه و کاور لتر با شغلی که برای آن درخواست می‌دهید، باعث می‌شود شانس خود را برای جلب توجه کارفرما و یافتن شغل افزایش دهید.

 

به نظر شما برای پیداکردن یک شغل جدید، بخصوص در حوزه فناوری باید به چه نکات دیگری توجه کرد؟ نظرات سازنده خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا