آموزشنوشته عمومی

ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

معرفی ارز دیجیتال اتریوم (ETH)

در واقع اتریوم یک ارز نیست بلکه اتریوم یک پلتفرم است و نام ارز این شبکه ” اتر یا ETH ” می باشد. جهت درک بهتر اتریوم، از یک تعریف ساده استفاده میکنیم. به طور کلی می توان گفت که اتریوم یک زیر ساخت بر اساس تکنولوژی بلاکچین می باشد که امکان اجرای برنامه های کامپیوتری غیر متمرکز را دارد. شاید برخی ها اتریوم را با نام ” قرار داد هوشمند ” می شناسند اما نمی دانید که قرارداد هوشمند به چه معنی است. سایت رسمی اتریوم، درباره پروژه گفته است که این پلتفرم یک بستر غیر متمرکز برای اجرای قرار داد های هوشمند است. همانطور که می دانید منظور از غیر متمرکز این است که توسط هیچ فردی کنترل نمی شود. یعنی که هیچ کس نمی تواند در قرارداد های هوشمندی که تشکیل می شود دخالت یا تقلب کند زیرا این امکان به دلیل غیر متمرکز بودن وجود ندارد.

 

احتمالا تا به حال موضوع ارز دیجیتال اتر را نمی دانستید ولی اکنون با مطالعه قسمت اول ممکن است برایتان سوالات مختلفی پیش آمده باشد. ارز دیجیتال ” اتر ” برای شبکه اتریوم میباشد که با نماد اختصاری ” ETH ” نمایش داده می شود. در حال حاضر با گسترش و پیشرفت حوزه رمز ارز ها، دیگر فرد و یا افرادی به ارز دیجیتال این شبکه اتر نمی گوید و همگان آن را با اتریوم یاد می کنند. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با شبکه اتریوم و ارز دیجیتال اتر بیشتر آشنا کنیم.

 

تاریخچه ارز دیجیتال اتریوم

اتریوم در سال 2013 توسط برنامه نویس Vitalik Buterin طراحی شد. بنیانگذاران اضافی اتریوم شامل گاوین وود، چارلز هاسکینسون، آنتونی دی ایوریو و جوزف لوبین بودند. در سال 2014، کار توسعه آغاز شد و با سرمایه جمعی تامین شد و شبکه در 30 ژوئیه 2015 فعال شد.

نکات مهم راجع به اتریوم

اتر: توکن دیجیتال بلاک چین اتریوم است.

قراردادهای هوشمند: اتریوم امکان توسعه و استقرار قراردادهای هوشمند را فراهم می کند. قرارداد هوشمند یک برنامه کامپیوتری ساده است که تبادل هر دارایی با ارزش را بین دو طرف تسهیل می کند. این می تواند پول، سهام، دارایی یا هر دارایی دیجیتال دیگری باشد که مردم می خواهند مبادله کنند.

ماشین مجازی اتریوم: اتریوم فناوری زیربنایی، معماری و نرم‌افزاری را ارائه می‌کند که قراردادهای هوشمند را درک می‌کند و افراد را قادر می‌سازد تا با آن تعامل داشته باشند.

برنامه های غیرمتمرکز (Dapps): اتریوم به افراد اجازه می دهد تا برنامه های تلفیقی را ایجاد کنند که به آنها برنامه های غیرمتمرکز گفته می شود. یک برنامه غیرمتمرکز Dapp (که به اختصار DAPP، App یا DApp نیز نوشته می شود) نامیده می شود.

سازمان‌های مستقل غیرمتمرکز (DAO): اتریوم کاربران را قادر می‌سازد تا اینها را برای تصمیم‌گیری دموکراتیک ایجاد کنند. DAO ها کاملاً شفاف و مستقل از هر مداخله ای و بدون رهبر واحد عمل می کنند.

اتریوم چیست

نحوه کار اتریوم چگونه است؟

روند انجام معاملات در اتریوم مشابه بیت کوین و یا سایر انواع ارز های دیجیتال میباشد و در آن ابتدا دو طرف معامله اطلاعات خود را ارائه می دهند، پس از تایید این اطلاعات توسط ماینر ها و نود های موجود در شبکه بلاک چین مخصوص اتریوم یک بلاک جدید برای هر تراکنش جدید ایجاد می شود.

 

ولی تفاوت فعالیت اتریوم با بیت کوین در امکان انجام قرارداد های هوشمند در شبکه بلاک چین آن است و به این صورت است که ابتدا شرایط و دستورات لازم برای انجام گرفتن یک قرار داد و شرایط پرداخت آن به صورت کد گذاری تعیین و در شبکه بلاک چین اتریوم قرار داده می شود، پس از آن هر زمانی که این شرایط برقرار باشد کد های مورد نظر در پلتفرم اتریوم پردازش و قرار داد به صورت خودکار صورت میگیرد.

 

مزایای اتریوم

موفقیت در جذب بیزینس و سرمایه های زیاد.

سرعت بسیار بالا در انجام تراکنش های شبکه.

امنیت بالا در مقایسه با سایر شبکه های ارز دیجیتال.

سرعت استخراج بالا حتی یبشتر از بیت کوین.

عملکرد و سرعت توسعه بسیار بالا.

دارای جامعه بسیار قوی و محکم.

رعایت حریم خصوصی استفاده کنندگان.

 

معایب اتریوم

دارای مشکل در زمینه مقیاس پذیری.

پیچیدگی بالای زبان برنامه نویسی آن.

بالابودن کارمزد تراکنش‌ها.

مانند سایر ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری در این ارز نیز با ریسک همراه است.

افت سرعت تراکنش در مواقع بالا بودن تراکنش ها.

رایگان نبودن تراکنش ها و نیاز به پرداخت گس.

 

اتریوم در مقایسه با بیت کوین

 

فعالیت هر دو بر پایه شبکه بلاکچین میباشد.

هر دو مبتنی به فرآیند استخراج هستند و برای ایجاد هر دو رمز ارز نیاز به دستگاه ماینینگ می باشد.

هر دو به صورت غیر متمرکز فعالیت می کنند و نیاز ی به واسطه ندارند.

هر دو دارای امنیت بسیار بالا بوده و غیر قابل نفوذ میباشند.

معاملات در این دو ارز برگشت ناپذیر است و در صورت اجرایی شدن دیگر قابل توقف و یا برگشت نمی باشد همچنین هیچ مالیاتی شامل نمیشود.

سرعت ترکنش در اتریوم بسیار بالاتر از بیت کوین می باشد به طوری که بیت کوین در هر ثانیه تنها 7 تراکنش انجام می دهد اما این عدد برای اتریوم 16 عدد می باشد.

سرعت ایجاد هر بلاک حاوی تراکنش ها در بیت کوین 10 دقیقه و در اتریوم تنها 14 ثانیه می باشد.

با استفاده از اتریوم می توان هر نوع قرارداد مالی هوشمندی را اجرا کرد اما بیت کوین تنها برای فعالیت های پولی کاربرد دارد.

برخلاف بیت کوین که با محدودیت عرضه مواجه است و تنها 21 میلیون واحد از آن وجود دارد ارز دیجیتال اتر محدودیت عرضه ندارد.

اتریوم چیست

گس اتریوم چیست؟

اگر تاکنون معامله ای را در بلاکچین اتریوم انجام داده اید، باید مقداری گس را برای استفاده از سیستم انتخاب کنید تا تأیید شود. بدون انتخاب گس، معامله شما توسط ماینرهای شبکه انتخاب نمی شود و در بلوک بعدی لحاظ نمی شود.

 

گس برای شبکه اتریوم ضروری است، به معنای واقعی کلمه سوختی است که به آن امکان فعالیت می دهد. به طور دقیق تر، گس به واحدی اطلاق می شود که میزان تلاش محاسباتی مورد نیاز برای اجرای عملیات در شبکه اتریوم، را اندازه گیری می کند.  در اصل شما برای تشویق ماینرها به گس نیاز دارید تا بتوانید معاملات خود را در بلاکچین اتریوم انجام دهید.

 

یک مقایسه ساده برای درک نقش گس در شبکه اتریوم مقایسه آن با چگونگی نیاز اتومبیل به بنزین یا عملکرد آن است. به همان روشی که افراد برای پرکردن اتومبیل خود به پمپ بنزین مراجعه می کنند و هزینه پرداخت می کنند، کاربران شبکه اتریوم برای اجرای قراردادهای هوشمند خود توسط ماینرها هزینه می کنند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد در جامعه بلاکچین دوست دارند از ETH به عنوان “سوخت برای اقتصاد دیجیتال” یاد کنند. ETH به معنای واقعی کلمه به سوخت تبدیل می شود ، و همین امر باعث تحریک ماینرها برای انجام محاسبات در یک شبکه جهانی می شود.

 

گس حیاتی است زیرا به عنوان مکانیسم اصلی انگیزه در شبکه اتریوم عمل می کند. به یاد داشته باشید که استخراج کنندگان برای اجرای عملیات قرارداد هوشمند مجبورند توان محاسباتی خود را صرف کنند، آنها این کار را در راه خدا که انجام نمی دهند، به این دلیل این است که می توانند از طریق ارائه خدمات ارزشمند مبلغی را دریافت کنند.

 

مانند هر سیستم اثبات کار، امنیت شبکه به ماینر هش ریت وابسته است که در درجه اول به انگیزه پولی برای امنیت شبکه بستگی دارد. هر چه گس بیشتری از استخراج کنندگان اتریوم بدست آورند، امنیت شبکه نیز بیشتر خواهد بود.

اتریوم چیست

آینده اتریوم

خبرگزاری رمزارز Coinpedia پیش‌بینی کرده است که اگر همان روند صعودی که از اواسط سال ۲۰۲۱ شروع شد ادامه پیدا کند، اتریوم می‌تواند سال ۲۰۲۲ را بین ۶۵۰۰ تا ۷۵۰۰ دلار به پایان برساند. با این حال، سال 2022 یک رکود نزولی در بازار کریپتو به همراه داشت و مشخص کرد که قیمت اتریوم صرفاً از روی احساسات افزایش نخواهد یافت.

 

0 0 رای ها
امتیاز دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا