آموزشنوشته عمومی

سولانا چیست؟

 سولانا چیست؟

شبکه سولانا یک اکوسیستم غیرمتمرکز، ایمن، سریع و مقیاس‌پذیر است. این پروژه با هدف تبدیل‌شدن به بستری برای اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (Dapp) ساخته شد و امروزه یکی از رقیب های اصلی اتریوم میباشد. سرعت انجام تراکنش‌ها، مقیاس‌پذیری بالای شبکه و پشتیبانی از قراردادهای هوشمند باعث شده تا این پروژه به‌سرعت به یکی از اکوسیستم‌های پیشتاز در حوزه بلاک چین تبدیل شود.

به علت مقیاسی پذیری پایین شبکه اتریوم، شبکه  سولانا توانست با سرعت بیشتری به جایگاه فعلی خود برسد و در حال حاضر می‌توان آن را مهم ترین تهدید برای شبکه اتریوم و معروفیت آن در نظر گرفت.

با ورود پروژه‌هایی مثل سولانا، کاردانو و … رفته‌رفته بلاک چین‌های کندتر جای خود را به بلاک چین‌های بهینه‌تر می‌دهند. این شبکه میتواند در هر ثانیه بیش از ۵۰ هزار تراکنش را پردازش کند.

با پشتیبانی این اکوسیستم از قراردادهای هوشمند، می‌تواند آن را میزبان انواع اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، از توکن‌های (NFT) گرفته تا صرافی‌های غیرمتمرکز و بازارسازهای خودکار در نظر گرفت. به نوعی می‌توان سولانا را شبیه شبکه اتریوم ولی با کارایی بیشتر وصف کرد.

سولانا چیست

نحوه کار سولانا چگونه است؟

یکی از اصلی ترین ویژگی های خاص سولانا سیستم اجماع Proof of Stake  یا اثبات سهام است.

اجرای PBFT توسط سولانا از طریق پروتکل دوم جدید معروف به اثبات تاریخ (PoH) منبع جهانی زمان را در سراسر بلاکچین اعمال می کند.

Tower Consensus با استفاده از ساعت همگام سازی قدرت پردازش مورد نیاز برای تأیید تراکنش ها را کاهش می دهد. زیرا مهر زمان معاملات قبلی دیگر نیازی به محاسبه ندارند. این امر سولانا را در  کوچک جلوه دادن رقبا یاری کرده است.

 

توکن SOL چیست؟

از توکن SOL به عنوان توکن بومی شبکه سولانا، برای پرداخت همه هزینه های قراردادهای هوشمند و تراکنش ها استفاده میکنند. همچنین توکن SOL قابلیت استیک شدن را دارا بوده به همین دلیل به امنیت شبکه کمک می کند. به علاوه، شخصی که اقدام به استیک کردن توکن کرده است می تواند درصدی از تورم را به عنوان پاداش به دست بیاورد. این توکن همچنین برای استفاده در فرایند حاکمیت روی زنجیره به کار میرود.

 

سولانا چه نوآوری های شاخصی داشته است؟

اثبات تاریخ (PoH) : الگوریتم اجماع

الگوریتم اجماع اثبات تاریخ به سولانا در ایجاد کارایی بیشتر و توان بالاتر در شبکه کمک می کند. بنابراین با داشتن سوابق تاریخی وقایع یا معاملات، به سیستم این توانایی را می دهد تا راحت تر معاملات را ردیابی کند و ترتیب وقایع را پیگیری کند.

توربین (Turbine): پروتکل انتشار بلوک

پروتکل Turbine انتقال داده ها به گره های بلاک چین را ساده تر می کند. توربین قادر است این کار را با شکستن داده ها در بسته های کوچکتر انجام دهد. این اقدام اجازه می دهد تا سولانا به مشکلات پهنای باند بپردازد و همینطور ظرفیت کلی خود را برای تسویه سریع معاملات افزایش دهد.

گلف استریم (Gulf Stream): پروتکل انتقال معاملات ممپول

پروتکل Gulf Stream نقش مهمی در انجام تراکنش و هدایت آن به مرز شبکه را ایفا می کند. این امر به اعتبارسنج ها اجازه می دهد معاملات را زودتر از موعد انجام دهند و زمان تایید و فشار حافظه را از اعتبار سنجی تراکنش های تایید نشده کاهش دهند. بنابراین این پروتکل همان چیزی است که به سولانا امکان پشتیبانی از 57 هزار تراکنش در ثانیه را می دهد.

سیلول (Sealevel) : مدت زمان قرارداد های هوشمند موازی

سیلول یک موتور پردازش تراکنش موازی است که در GPU ها و SSD ها استفاده می شود. استفاده از این سیستم، به سولانا اجازه می دهد تا زمان کارآمد تری به دست آورد و همچنین اجازه می دهد معاملات همزمان با بلاک چین های مشابه را انجام شود.

پایپ لاین (Pipeline): واحد پردازش معاملات برای بهینه سازی اعتبار سنجی

Pipelining فرآیندی است که در آن جریان داده ی ورودی به سخت افزارهای مختلف مسئول آن، مختص میشود. بنابراین این مکانیزم اجازه می دهد تا اطلاعات تراکنش به سرعت در تمام گره های شبکه تأیید و تکرار شود.

کلودبریک (Cloudbreak): بانک اطلاعاتی با مقیاس افقی

برای دستیابی به مقیاس پذیری لازم در شبکه Solana، نیاز به استفاده از Cloudbreak است. کلودبریک یک ساختار داده است که برای خواندن و نوشتن همزمان در سراسر شبکه بهینه سازی شده است.

بایگانی ها(Archivers) : ذخیره سازی دفتر توزیع شده

داده های مربوط به بارگیری سولانا از اعتبار سنج ها به شبکه ای از گره ها معروف به بایگانی انتقال میابد. این گره ها می توانند سبک باشند و هر چند وقت یک بار برسی میشوند تا اطمینان حاصل شود که داده های درستی را ذخیره می کنند.

 سولانا چیست

اهداف رمزارز سولانا

بهبود مقیاس‌پذیری: یکی از نوآوری‌های ارز سولانا الگوریتم اجماع اثبات تاریخ یا PoH می‌باشد که توسط آناتولی یاوونکو ارائه شد. این مفهوم سبب مقیاس‌پذیری بیشتر پروتکل می‌شود که به نوبه خود قابلیت استفاده را بالا می‌برد.

زمان پردازش کوتاه: ارز دیجیتال سولانا در فضای رمزارزها به دلیل زمان پردازش خیلی کوتاه بلاک‌چین شناخته شده است. پروتکل ترکیبی ارز سولانا زمان اعتبارسنجی را برای معامله و اجرای قرارداد هوشمند به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. با زمان پردازش کوتاه، سولانا موردتوجه بسیاری از نهادها قرار گرفته است .

کارمزد کم در عین حال پردازش سریع: پروتکل سولانا قصد دارد تا تمام کاربرانی که زمان کافی ندارند هم به مشتریان سازمانی خدمت نمایند. یکی از وعده‌های اصلی سولانا به استفاده‌کنندگان این است که آنها از افزایش هزینه‌ها و مالیات غافل‌گیر نخواهند شد. این پروتکل به صورتی طراحی شده است که کارمزد معاملات بسیار کمی دارد در حالی که مقیاس‌پذیری و پردازش سریع را تضمین می‌کند.

 

ذخیره‌ی سولانا در کیف پول‌های دیجیتال

سولانا برای ذخیره‌ در کیف پول‌های مختلف با محدودیت رو به رو است و یکی از معدود کیف پول‌هایی که می‌توان برای ذخیره‌ی سولانا از آن استفاده کرد، کیف پول تراست ولت است. این کیف‌های پول انواع مختلفی دارند و کیف‌ پول سخت‌افزاری، کیف پول نرم‌افزاری و کیف پول کاغذی از انواع مختلف این کیف‌های پول هستند.

کیف پول Keepkey: یک کیف پول سخت‌افزاری میباشد که به‌راحتی می‌توان ارز دیجیتال سولانا را در آن ذخیره و در مواقع نیاز آن را استفاده کرد.

کیف پول Trezor: ترزور هم یکی از انواع کیف پول‌های سخت‌افزاری است که در دو نوع مختلف Trezor one و Trezor T وجود دارد و می‌توان از آن‌ها برای ذخیره‌ی سولانا بهره گرفت.

کیف پول Coinomi: برخلاف دو کیف پول قبلی، کیف پول Coinomi یک کیف پول نرم‌افزاری است که امکان ذخیره‌ی سولانا در آن وجود دارد. این کیف پول بسیار امن است و استفاده از آن به راحتی انجام خواهد گرفت.

کیف پول Ledger: آخرین نوع از انواع مختلف کیف پول ذخیره‌ی سولانا، کیف پول Ledger است. کیف پول لجر در دو نوع لجر نانو S و لجر نانو X وجود دارد و می‌توان سرمایه‌ی SOL خود را در آن ذخیره کرد.

سولانا چیست

چگونه می‌توانم ارز دیجیتال سولانا را استخراج کنم؟

بسیاری از کسانی که سرمایه‌ی خود را وارد بازارهای مالی دیجیتال می‌کنند، برای سوددهی سرمایه‌ی خود عجله داشته و نگرانند. استخراج رمزارزها از بلاک‌چین سولانا به‌صورت معمول ممکن نیست و سولانا نحوه کار بسیار متفاوتی را در کار خود اعمال کرده است.

 

برای دریافت سود سرمایه‌گذاری خود شما باید کوپن‌های عرضه‌شده را در کیف‌های پول دیجیتال خود نگه دارید. به هر مقدار که تعداد کوپن‌های شما بیشتر باشد و زمان نگهداری از آن‌ها هم طولانی‌تر باشد، سود بیشتری نصیب شما خواهد شد.

 

استخراج رمزارزها در سولانا به‌روش استیکینگ صورت می‌گیرد و برای این کار قرار نیست به دردسر بیفتید. در روش استیکینگ به‌جای آنکه دستگاه‌های گران‌قیمت استخراج رمزارز با مصرف نیروی برق بسیار زیاد، فرآیند استخراج را انجام دهند، به‌راحتی و با چند اقدام ساده می‌توان این عملیات را انجام داد.

 

آینده قیمت ارز دیجیتال سولانا

طبق گزارش‌ها و تحقیقات انجام شده، پیش‌بینی می‌شود تا این رمز از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ یک‌روند صعودی را طی می‌کند اگر تیم به تولید محصولات خود پیوسته ادامه دهد و این محصولات از جانب کاربران مورد اقبال و پذیرفته شوند. این پیش‌بینی‌ها که بر اساس چندین مجموعه داده صورت گرفته است قابل استناد خواهد بود.

این تحقیقات با فرض روند طولانی‌مدت فعلی سولانا منجر به افزایش قیمت آن در جهت صعودی می‌شود و هیچ‌ عقب‌گردی وجود ندارد .

تحلیل اساسی سولانا توسط کارشناسان خبره در این حوزه به‌منظور پیش‌بینی قیمت توکن SOL در طولانی‌مدت بسیار ضروری و مورد اهمیت است. روندهای بلندمدت که با تجزیه و تحلیل فنی داده‌های قیمت تعیین می‌شوند، در پیش‌بینی قیمت آینده بسیار کمک‌کننده خواهند بود.

برای تعیین زمان دقیق خرید یا فروش علاوه بر مهارت معامله‌گر باید اخبار مربوط، شبکه‌های اجتماعی و رویدادهای آینده را نیز در نظر گرفت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا