همه چیز راجع به ارز دیجیتال تتر

ارز دیجیتال تتر چیست؟
تتر (Tether) یک ارز رمزپایه مبتنی بر بلاکچین (blockchain) میباشد و با نماد «USDT» که وابسته به دلار است معامله میشود و برخلاف ارزهای دیجیتال دیگر قیمت آن همواره ثابت و در حدود یک دلار آمریکا است. این ارز دیجیتال جزء استیبلکوینهایی میباشد که توسط ذخایر دلاری در حسابهای بانکی پشتیبانی میشوند. تتر ابتدا در جولای سال 2014 با نام realcoin توسط شرکت tether ltdبا همکاری سه نفر از اعضای اصلی آن یعنی بروک پیِرس (Brock Pierce)، کرِیگ سلارس (Craig Sellars) و ریو کالینز (Reeve Collins) راهاندازی شد. در حال حاضر این ارز دیجیتال توسط شرکت Tether Limited که متعلق به هلدینگ تجاری Tether Holdings Limited در کشور هنگ کنگ میباشد، اداره میشود. صرافی بیتفینکس در فوریه 2015 خرید و فروش تتر را در چارچوب قوانین خود به طور رسمی آغاز کرد. در ارائه اولیه، تتر از طریق پروتکل Omni layer بر روی بلاکچین بیت کوین توسعه پیدا کرد. سپس به بلاکچین لایت کوین انتقال یافت.
شرکت tether limited توکنهای تتر را تولید کرده و آنها را در اختیار سرمایه گذاران قرار میدهد. به ادعای این شرکت، به ازای هر توکن تتر یک دلار در ذخایر بانک نگهداری میشود. اما این ادعا تاکنون توسط هیچ سند معتبری به اثبات نرسیده است. به همین دلیل کاربران و سرمایه گذاران حدث میزنند که این شرکت سرمایه کافی برای پشتیبانی از توکنهای خود را در اختیار ندارد و به مقداری که ادعا میکند دلار در بانک ذخیره نکرده است. در راستای همین حدث و گمانه ها در سال 2017 قیمت این ارز دیجیتال 90 سنت کاهش یافت. با این وجود بیش از 80 درصد کل معاملات بیت کوین در حال حاضر با استیبلکوین Tether صورت میگیرد.
تتر، مهم ترین استیبل کوین دنیا
استیبل کوینها نقش بسیار مهمی در بازار ارزهای دیجیتال ایفا میکنند. منظور از استیبل کوین(stablecoin) ، رمزارزی است که دارای پشتوانه بوده و تحت تاثیر نوسانات بازار ارز دیجیتال قرار نگیرد. مهمترین استیبل کوین بازار در حال حاظر، ارز دیجیتال تتر است. استیبل کوینها پشتوانهای مانند کالا یا دارایی داشته و قیمت آنها به ارزش پشتوانهای که دارند، وابسته است؛ به این معنی که هر تغییری در ارزش پشتوانه، روی قیمت و اعتبار رمزارز موردنظر تاثیر میگذارد. پشتوانه تتر (USDT)، دلار است و به همین دلیل استیبل کوین نامیده میشود. ارزش رمز ارز تتر با ۱ دلار آمریکا برابر است. تتر تنها کوین پایدار بازار رمزارزها نیست و ارزهای دیگری مانند آن نیز وجود دارد. اما قدرتمندترین آنها در حال حاضر USDT است. تتر با ارزش بازار حدود ۷۲ میلیارد دلار توانسته است در رتبه سوم بازار رمزارزها در دنیا قرار دارد.
از کدام نوع تتر استفاده کنیم ؟
USDT-Omni : این نوع تتر مبتنی بر بلاکچین بیت کوین و بر اساس پروتکل Omni Layer است.
USDT-ER20 : این نوع تتر مبتنی بر بلاکچین اتریوم و بر اساس پروتکل ERC20 است.
USDT-Tron : این نوع تتر مبتنی بر بلاکچین ارز ترون و بر اساس پروتکل TRC20 است.
USDT-Eos : این نوع تتر مبتنی بر شبکه بلاکچین ارزدیجیتال ایاس است.
حال که چهار مدل تتر موجود است بهتر است که از کدام استفاده کنیم ؟ تتری که مبتنی بر بلاکچین ارزدیجیتال بیت کوین است یعنی Usdt-Omni دارای هزینه های بالای تراکنش و انتقال است. اما تتری که بیشتر صرافی ها و کیف پول های ارزدیجیتال از آن پشتیبانی می کنند تتر مبتنی بر بلاکچین اتریوم یعنی Usdt-Erc20 است .این تتر هزینه ی تراکنش و انتقال پایینی دارد و سرعت انجام تراکنش در این نوع تتر بالا است. تتر بر پایه بلاکچین ترون یعنی Usdt-Trc20 هزینه ای برای انتقال ندارد و سرعت انجام تراکنش در آن نیز بسیار بالا است اما توسط صرافی ها و کیف پول های زیادی پشتیبانی نمی شود. تتر مبتنی بر بلاکچین ایاس هنوز برای استفاده عمومی اجرا نشده است. با این تفاسیر استفاده از تتر USDT-ER20 صرفه اقتصادی بهتری داردو همانطور که گفته شد پشتیبانی گسترده ای نیز دارد. حتما به این موضوع توجه داشته باشید که آدرس تتر مبتنی بر شبکه اتریوم با 0x شروع می شود.
دلیل نسبت ۱:۱ تتر و دلار آمریکا
تتر تا حد زیادی به دلار آمریکا وابسته است و از نسبت ارزش ۱ به ۱ با دلار آمریکا برخوردار است. چگونه میتوان چنین ارتباطی را توجیه کرد؟ از دید فرضی، در شرایطی که تقاضای بیشتری برای تتر وجود دارد و قیمت تتر از ۱ دلار بیشتر میشود، شرکت صادرکننده با ارائه تتر جدید به بازار، این افزایش قیمت را سریعا سرکوب میکند.
در شرایطی که تقاضا برای تتر کم بوده و ارزش آن به زیر ۱ دلار کاهش پیدا میکند، شرکت با پسگرفتن تتر، قیمت آن را افزایش میدهد. درواقع شرکت سازنده تتر از توانایی صدور و از بین بردن توکنهای تتر موجود برخوردار است و این مسئله باعث میشود که بتواند با انجام اقداماتی، این نسبت ۱:۱ را حفظ کند.
اگر بخواهیم مهم ترین کاربرد های تتر را نام ببریم موارد زیر در اولیوت هستند:
معامله: کاربران برای معامله USDT، بهراحتی میتوانند ارز فیات را مبادله کنند و از آن برای خرید ارزهای دیجیتال دیگر با هزینه کمتر و در کمترین زمان استفاده کنند.
وامدهی: از آنجایی که قیمت ارز دیجیتال تتر ثابت است، وامدهندگان بدون نگرانی از بابت ازدسترفتن داراییشان، میتوانند تتر را بهعنوان بازپرداخت وام دریافت کنند.
پرداختهای برونمرزی: تتر گزینهای مناسب برای انتقال پول به سراسر دنیا با سرعت بالا و کارمزد کم میباشد.
مزایای تتر
پایین بودن کارمزد تراکنش
تراکنشها در (شبکه سوییفت) بسیار گران تمام میشوند. کارمزد هر تراکنش در این شبکه بیش از ۲۰ دلار و به طور متوسط ۳۰ دلار است. علاوه بر این، اگر از پولی که صرافی مورد نظر ساپورت نمیکند استفاده کنید بانک، هزینههای سنگینی برای تبدیل پول و انتقال به خارج از کشور از شما کسر میکند و درصدی از پولتان را بهعنوان کارمزد برمیدارد. اما تتر (Tether) برای انتقال پول بین کیف پولهایتان از شما کارمزد بسیار اندکی کسر میکند آن هم برای بلاکچینی که تراکنش بر بستر آن قرار دارد اتفاق می افتد.
سریع بودن در انجام تراکنش
واریز و برداشت دلار به شکل عادی در صرافیهای خارجی روندی وقت گیر است و به طور متوسط برای پردازش آنها ۱ تا 3 روز کاری زمان لازم است آن هم در صورتی که به تعطیلی برخورد نکنید. در عوض، این رمزارز تراکنشها را در عرض چند دقیقه انجام میدهد. این موضوع برای کاربران معاملهگران ارزهای دیجیتال که معمولا میخواهند به سرعت داراییهای خود را جابهجا کنند و از نوسانات قیمت سود ببرند یک مزیت بزرگ به شمار میرود.
وجود ثبات قیمتی
ارزهای دیجیتال به بیثباتی مشهور هستند. معامله یک ارز بیثبات با یک ارز دیگر، پیچیدگی و ریسک بسیار زیادی را به وجود میآورد. به همین دلیل کار کردن با یک استیبل کوین راحتتر است. زیرا ممکن است در حین معامله و تبدیل ارز ها به یکدیگر، نواسانات بازار به نفع ما نبوده و از آن معامله ضرر کنیم.
پشتیبانی در اکثر کیف پول ها
از جمله بهترین مزایای ارز تتر این است که چون این توکن روی بلاک چینهای مختلف از جمله بیت کوین و اتریوم فعال است، هر کیف پولی که از این رمز ارزها پشتیبانی میکند، در واقع از تتر هم پشتیبانی میکند. و این موضوع برای معامله ارزهای دیجیتال بسیار حائز اهمیت است.
توضیحی راجه به تتر گلد
تتر گلد (Tether gold) همان گونه که از نامش پیداست به نوع خاصی از تتر گفته میشود که پشتوانهی مالی آن طلا است. همانند USDT که پشتوانهی آن یک دلار آمریکا بود،، پشتوانهی تتر گلد که با علامت XAUT شناخته میشود، یک اونس طلا است که در سوئیس نگهداری میشود. به عبارت دیگر هر کسی که یک تتر گلد داشته باشد، در واقع صاحب یک اونس از یک شمش طلای واقعی میباشد که با شماره سریال قابل شناسایی میباشد. بر اساس گفته های شرکت سازنده تتر، هر کسی میتواند در هر لحظهای شمشهای طلای مرتبط با تتر گلدهای خود را مشاهده کند. هر کسی هم که پروسهی تأیید این شرکت را پشت سر بگذارد و مقدار تتر گلدهایش از حدنصاب بالاتر باشد، میتواند درخواست دریافت شمشهای طلای خود را بدهد. پس از آن، فرد میتواند به سوئیس رفته و شمشها را دریافت کند یا از این شرکت بخواهد که بعد از فروختن شمشها، پول آن را به حسابش واریز کند.
عالی بود