آموزش تحلیل تکنیکالآموزش ترید و معامله

الگوی پرچم گاوی و خرسی چیست؟

چگونه با الگوی پرچم گاوی و خرسی ترید کنیم؟

 

در تحلیل تکنیکال پرچم ها از جمله الگوهای پرکاربردی هستند که می‌توانند سرنخ‌هایی از روند قیمت و حرکت احتمالی بعدی رمزارزها ارائه دهند.

در تحلیل تکنیکال، یک الگوی پرچم حرکت کوتاه‌مدت قیمت را در درون متوازی‌الاضلاع نسبت به روند بلندمدت قبلی نشان می‌دهد. تحلیلگران سنتی الگوهای پرچم را به عنوان شاخص‌های بالقوه ادامه روند می‌شناسند.

دو نوع الگوی پرچم وجود دارد: پرچم گاوی (bull flag) و پرچم خرسی (bear flag). در حالی که این الگوها خروجی‌های متفاوتی را نشان می‌دهند، هر پرچم دارای پنج ویژگی کلیدی است که در ادامه ذکر شده است:

۱. روند قوی گذشته (میله پرچم یا میله)

۲. کانال تثبیت (خود پرچم)

۳. الگوی حجم معاملات

۴. شکست

۵. تاییدی بر حرکت قیمت در جهت روند قبلی خود.

در این مقاله به الگوهای پرچم گاوی و خرسی و نحوه ترید با آنها می‌پردازیم.

الگوی پرچم گاوی چیست؟

پرچم گاوی یک الگوی فنی است و زمانی ظاهر می‌شود که قیمت در داخل کانالی با شیب نزولی پس از یک روند صعودی قوی تثبیت شود. کانال مذکور از دو خط روند رو به رشد موازی تشکیل شده است. لطفاً توجه داشته باشید که اگر خطوط روند همگرا شوند، الگو می‌تواند یک گوه یا یک الگوی پرچم سه گوش یا کلاسیک باشد.

در طول بازه زمانی تثبیت قیمت حجم معاملات کم می‌شود، به این معنی که معامله‌گران مرتبط با روند قبلی ضرورت کمتری برای خرید یا فروش در طول دوره تثبیت حس می‌کنند.

الگوی پرچم گاوی
الگوی پرچم گاوی

فوریت برای جهش توسط سرمایه‌گذاران جدید و قدیمی که آن را با اصطلاح FOMO (ترس از دست دادن) می‌شناسیم، معمولاً زمانی که قیمت از خط روند بالایی الگوی پرچم گاوی می‌شکند، باز می‌گردد و در نتیجه حجم معاملات را افزایش می‌دهد.

در نتیجه، تحلیلگران حجم قوی معاملات را نشانه‌ای از شکست موفق الگوی پرچم گاوی می‌دانند.

از سوی دیگر، حجم کم زمانی که قیمت بالای خط روند بالای پرچم گاوی می‌شکند، احتمال وقوع تقلب را افزایش می‌دهد. به عبارت دیگر، خطر سقوط قیمت به پایین‌تر از خط روند بالایی در نتیجه تنظیم ادامه روند صعودی باطل می‌شود.

تنظیم الگوی پرچم گاوی

معامله‌گران می‌توانند با پیش‌بینی اینکه روند صعودی بعدی قیمت به سمت خط روند بالایی الگو منجر به شکست می‌شود، در انتهای پرچم گاوی پوزیشن خرید ایجاد کنند. معامله‌گران ریسک‌گریزتر می‌توانند قبل از باز کردن یک پوزیشن خرید منتظر تایید این شکست باشند.

در مورد هدف صعودی، شکست الگوی پرچم گاوی معمولاً وقتی از پایین پرچم اندازه‌گیری می شود، قیمت را به اندازه میله پرچم افزایش می‌دهد.

الگوی قیمت بیتکوین که در چارت پایین نمایش داده شده، بین دسامبر ۲۰۲۰ و فوریه ۲۰۲۱ یک اجرای موفق الگوی پرچم گاوی را نشان می‌دهد.

چارت قیمت روزانه جفت ارز BTC/USD
چارت قیمت روزانه جفت ارز BTC/USD – منبع: TradingView

یک نکته بسیار مهم: معامله‌گران باید ریسک خود را با قرار دادن حد ضرر درست زیر سطوح ورودی خود حفظ کنند. گذاشتن حد ضرر (stop loss) به آنها امکان می‌دهد در صورت باطل شدن الگوی پرچم گاوی، ضررهای خود را به حداقل برسانند.

الگوی پرچم خرسی چیست؟

الگوی پرچم خرسی عکس الگوی پرچم گاوی است که یک حرکت نزولی اولیه و به دنبال آن یک تثبیت رو به بالا در داخل یک کانال موازی را نشان می‌دهد. حرکت نزولی را میله پرچم می‌نامند و کانال تثبیت رو به بالا خود پرچم خرسی است.

در همین حال، دوره شکل‌گیری پرچم خرسی با کاهش حجم معاملات هم‌زمان است.

الگوی پرچم خرسی
الگوی پرچم خرسی

تنظیم الگوی پرچم خرسی

در زیر تصویری از نحوه معامله الگوی پرچم خرسی در نمودارهای کریپتو ارائه شده است.

نمودار قیمت روزانه جفت ارز BTC/USD که شامل تفکیک پرچم خرسی است
نمودار قیمت روزانه جفت ارز BTC/USD که شامل تفکیک پرچم خرسی است – منبع: TradingView


در نمودار بالا، قیمت بیتکوین یک میله پرچم شکل گرفته است و به دنبال آن یک بازگشت رو به بالا در داخل یک کانال موازی در حال افزایش. در نهایت، قیمت بیت کوین از محدوده کانال خارج می‌شود و به سمت پایین حرکت می‌کند و به اندازه ارتفاع میله پرچم کاهش می‌یابد.

معامله‌گران می‌توانند انتخاب کنند که با عقب‌نشینی از خط روند بالای پرچم، یک پوزیشن فروش باز کنند یا منتظر بمانند تا قیمت به زیر خط روند پایین با افزایش حجم معاملات سقوط کند.

در هر صورت، هدف کوتاه‌مدت معمولاً با کم کردن قله پرچم از اندازه میله پرچم اندازه‌گیری می‌شود.

در همین حال، شکست در زیر خط روند پایین پرچم همراه با حجم‌های کم، نشان‌دهنده یک خطای کاذب است، به این معنی که قیمت ممکن است خط روند پایین‌ تر را به عنوان سطح حمایت از بازگشت احتمالی در کانال موازی بازپس گیرد.

یک نکته بسیار مهم: برای محدود کردن ضرر در یک سناریوی تقلبی، مهم است که یک حد ضرر درست بالاتر از سطوح ورودی قرار دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا