آشنایی با اتریومآشنایی با سرمایه گذاری

سرمایه‌گذاری مطمئن با استیکینگ اتریوم در سال ۲۰۲۳

بررسی عوامل رشد استیکینگ اتریوم در سال ۲۰۲۳ در میان سرمایه‌گذاران نهادی

 

پس از رویداد مرج اتریوم، استیکینگ اتریوم تقاضای زیادی از سوی نهادها داشت. Vivek Chauhan و David Lawant از FalconX باور دارند که حتی اگر نرخ پذیرش در چند ماه کاهش یابد، آینده آن امیدوارکننده به نظر می‌رسد.

آپدیت مرج که به طور موثر مکانیزم اثبات سهام (PoS) را به اتریوم آورد، تقریباً یک سال پیش فعال شد. از آپدیت اتریوم شاپلا، که امکان برداشت اتریوم استیک شده را فراهم کرد، حدود شش ماه می‌گذرد. با این دو تغییر بزرگ، شاهد ظهور صنعت سهامداری اتریوم هستیم که در حال حاضر بیش از ۴۰ میلیارد دلار دارایی استیک شده دارد و بیش از ۱/۶ میلیارد دلار در مجموع پاداش سهام ایجاد کرده است که نشان‌دهنده درآمد کل است.

در ادامه این مقاله به سه دلیل مهم برای سرمایه‌گذاری در اتریوم در آینده می‌پردازیم.

افزایش علاقه سازمانی به استیکینگ اتریوم

با هر معیاری که بسنجیم، انتقال مکانیزم اثبات سهام (PoS) اتریوم موفقیت بزرگی محسوب می‌شود. بر اساس داده‌های Staking Rewards، مجموع اتریوم استیک‌شده در حال حاضر ۴۱/۵ میلیارد دلار است که ۴۶ درصد از کل دارایی‌های اتریوم در تمام بلاک‌چین‌ها را نشان می‌دهد. اتریوم استیک‌شده در حال حاضر ۲۱/۷٪ از کل عرضه را نشان می‌دهد، در مقابل ۶/۵٪ و ۱۵/۱٪ مربوط به زمانی که آپدیت مرج و شاپلا فعال شدند. 

اگر با سایر معیارهای عرضه بسنجیم٬ آمار پذیرش اتریوم استیک‌شده قابل توجه‌تر نیز می‌شود: عرضه اتریوم استیک‌شده اخیراً به ترتیب از ۵۰٪ و ۶۵٪ عرضه فعال در سال و شش ماه گذشته فراتر رفته است.

لازم به ذکر است که در طول این دوره افزایش شدید، به‌جز در دو مورد نسبتاً جزئی که طی آن‌ها شبکه اتریوم برای چند دقیقه موفق به نهایی‌سازی بلوک‌ها نشد، به‌طور خودکار کار کرده است. بدیهیست که این فعالیت‌ها توجه سرمایه‌گذاران نهادی را جلب کرد.

یکی از معیارهایی که نشان می‌دهد چگونه اتریوم استیک‌شده توسط مؤسسات گنجانده شده است، تفاوت بین پایه اتریوم و بیت کوین (یعنی تفاوت بین قیمت‌های فیوچرز و اسپات) در CME است که منحصراً توسط سرمایه‌گذاران نهادی استفاده می‌شود و به بررسی شکاف قیمتی اوراق فیوچرز و اسپات در بورس کالای شیکاگو می‌پردازد. دلیلش نیز ساده است: با توجه به اینکه اتریوم در مقایسه با بیت کوین اکنون بازدهی اصلی را به دست می‌آورد، تفاوت بین بیت کوین و مبنای اتریوم باید تقریباً این بازده باشد چرا که هزینه حمل قرارداد فیوچرز را کاهش می‌دهد.

نمودار زیر تکامل تفاوت بین بیت کوین و اتریوم را بر اساس آمار سالانه قراردادهای فیوچرز CME نشان می‌دهد. این امر نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران نهادی در حال بررسی سهام در فرآیند قیمت‌گذاری خود هستند. این تفاوت که تا حدود یک سال پیش ناچیز بود، در حال حاضر برای قراردادهای نقدی (۳۰ و ۶۰ روز تا انقضا) ۳/۲ درصد و ۳/۵ درصد است. این تفاوت به اندازه کافی به نرخ اشتراک اتریوم (CESR)٬ یعنی ۳/۹٪ نزدیک است.

تفاوت پایه قراردادی فیوچرز CME بین بیت کوین و اتریوم
تفاوت پایه قراردادی فیوچرز CME بین بیت کوین و اتریوم – منبع: FalconX

آیا اشتیاق برای استیکینک اتریوم کاهش می‌یابد؟

با وجود آمار مثبت ارائه شده باید این موضوع را درنظر بگیریم که شرایط همیشه به همین منوال نخواهد بود. سیگنال‌های اولیه نشان می‌دهند که شور و شوق پذیرش اتریوم درحال کاهش است.

نرخ مشارکت اتریوم (۲۲٪ از کل عرضه سهام) هنوز به میزان قابل توجهی از سایر شبکه‌های اثبات سهام مانند سولانا (۷۱٪ سهام)، کاردانو (۶۲٪ سهام) و سایرین عقب است که تا حد زیادی انتظار می‌رود، با در نظر گرفتن این موضوع که اتریوم دارای نرخ هولدر توزیع شده بالاتری دارد و بیشتر به عنوان یک منبع شبکه استفاده می‌شود.

سوال اینجاست که این شکاف تا چه حد از بین خواهد رفت.

تعداد اعتبارسنجی‌هایی را در نظر بگیرید که می‌خواهند اتریوم خود را استیک کنند و در صف منتظر می‌مانند٬ به این دلیل که شبکه فقط می‌تواند تعداد معینی از ورودی‌های جدید را به طور همزمان مدیریت کند. پس از آپدیت شاپلا، این تعداد در کمتر از دو ماه به نزدیک به ۱۰۰ هزار افزایش یافت. این تعداد بسیار بیشتر از تعداد افرادی است که می‌خواهند اتریوم استیک شده خود را حذف کنند، که در اکثر مواقع تقریباً صفر بوده است.

از ژوئن ۲۰۲۳، تعداد اعتبارسنجی‌ها در صف فعال‌سازی به‌طور مداوم کاهش پیدا کرده است و اکنون به زیر ۳۰ هزار رسیده است که پایین‌ترین سطح از ماه مه است. اگر این روند برای چند ماه باقی بماند، نرخ افزایش اتریوم استیک شده در چند ماه کاهش می‌یابد.

یکی از عوامل کاهش رشد این است که شرایط کلان اقتصادی گسترده‌تر برای سرمایه‌گذارانی که به دنبال ارزهای دیجیتال برای سوددهی هستند، از یک عامل منفی به یک عامل مخرب و تأثیرگذار تغییر کرده است. به دلیل اعتبار سنجی بیشتر و فعالیت کمتر شبکه، نرخ سهام اتریوم مرکب از ۵/۵ درصد در آپدیت مرج به ۳/۹ درصد کاهش یافت. برای مقایسه، نرخ بهره دوساله خزانه‌داری از ۳/۸ درصد به ۵/۲ درصد در مدت مشابه افزایش یافت.

نگرانی دیگری که شاید بحث برانگیزتر باشد، تسلطی است که Lido، ارائه‌دهنده پیشرو سهامداری که اکنون کمی کمتر از یک سوم کل اتریوم استیک شده را کنترل می‌کند، پس از شاپلا توانست این آمار را حفظ کند. این سطح آستانه یک سوم به این دلیل اهمیت دارد که می‌تواند به کاربری که این حجم از اتریوم استیک شده را در اختیار دارد، اجازه دهد تا بر فعالیت شبکه اتریوم تأثیر منفی بگذارد.

اخیراً، برخی از ارائه‌دهندگان استیکنگ متعهد به محدود کردن فعالیت خود به کمتر از ۲۲ درصد از اعتبارسنجی‌های اتریوم شدند، اما لیدو به محدودسازی شبکه خود رأی منفی داد. خبر خوب این است که این پروتکل در حال فعالیت بر روی غیرمتمرکز کردن بیشتر مجموعه اپراتور آنها است و اخیراً هفت عضو دیگر را اضافه کرده است. علاوه بر این، ابتکارات بیشتر به تمرکززدایی شبکه کمک خواهد کرد، از جمله جداسازی بخش پیشنهاددهنده-سازنده (PBS)، که می‌تواند دسترسی به MEV را به صورت آزادانه فراهم کند، و فناوری اعتبارسنجی توزیع شده (DVT)، که به اعتبارسنجی‌ها اجازه می‌دهد توسط چندین نهاد کنترل شوند. لیدو هم اکنن در حال کار بر روی پذیرش DVT است.

آینده صنعت استیکینگ اتریوم روشن است!

سال ۲۰۲۳ سالی خواهد بود که در آن استیکنیگ اتریوم علیرغم طولانی‌ترین بازار نزولی ارز دیجیتال آغاز شد.

ما انتظار داریم که صنعت استیکنیگ اتریوم در آینده به شتاب خود ادامه دهد. سرمایه‌گذاران نهادی اکنون می‌توانند از پلتفرم‌های استیکنیگ متناسب با نیازهای خاص خود استفاده کنند. کاربران دیفای شاهد مجموعه‌ای رو به رشد از ابزارهای اولیه هستند که از دارایی‌های استیک شده برای موارد استفاده جدید، مانند معاملات نرخ بهره پیچیده استفاده می‌کنند.

هیچ چیز در کریپتو در یک خط مستقیم حرکت نمی‌کند، اما آمار و ارقام به ما نشان می‌دهد که می‌توانم نسبت به چشم‌اندازهای بلندمدت صنعت استیکنیگ اتریوم هیجان‌زده باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا